Evlilik İşlemleri

EVLENME İÇİN GEREKLİ OLAN EVLAKLAR ŞUNLARDIR;

NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ
Yenice İlçe Nüfus Müdürlüğü veya bağlı olduğunuz nüfus Müdürlüğünden getirilecektir.

SAĞLIK RAPORU
Sağlık raporu formu Yenice Belediyesi nikah memurluğundan resimli olarak alınacak, belirtilen yerler dışında alınan sağlık raporları kabul edilmeyecektir.

EVLENME BEYANNAMESİ
Evlenme beyannameleri pilot veya dolma kalemle okunaklı şekilde doldurulacaktır. Silinti ve kazıntı yapılmayacaktır. Medeni hal kısmı bekar için Bekar, boşanmış için Boşanmış, dullar için Dul yazılacaktır. Boşanmış bayanlar 300 gün geçmedikçe evlenemezler. Süreyi kısaltmak için Aile Mahkemelerinden 300 günlük iddet Müddet süresinin kaldırılması kararını getirecektir. Beyannamelere TC Kimlik numaraları (on bir haneli rakam) mutlaka yazılacaktır. Kişilere ait bilgiler kısaltılmadan yazılacaktır. Beyannameler fotoğraflı olacaktır.

NÜFUS CÜZDANI
Nüfus cüzdanları fotoğraflı olup, aslı ve arkalı önlü fotokopileriyle birlikte müracaat esnasında getirilecektir.

5 ADET VESİKALIK FOTOĞRAF
Evlendirme yönetmeliği kuralına uygun (Kadınların alın, çene ve yüzleri açık olmak şartıyla başörtülü fotoğrafları da kabul edilecektir.Resmi kıyafetle çektirilen fotoğraflar ve fotokopi fotoğraflar kabul edilmeyecektir) fotoğrafların son altı ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir.

EVLENME YAŞI
18 Yaşını doldurmuş Kız ve Erkek kendi rızasıyla, 17 yaşını tamamlayan Kız ve Erkek anne ve babasının rızasıyla, 16 yaşını dolduran Kız ve Erkek hakimin izni ile evlenebilirler. Rıza belgesi üzerine anne ve baba bizzat Evlendirme Memurluğu huzurunda imza atacaklar.

YABANCI UYRUKLU
Yabancı uyruklu vatandaşlar bağlı oldukları ülke Büyük elçiliklerinden Bekarlık belgesi (Evlenme Ehliyet Belgesi) alacaklardır. Dış İşleri Bakanlığından tasdik ettirilecektir. Bu işlemleri en yakın Konsolosluktan da yapabililirler. Belgeler Türkçe Tercüme ettirilecek, notere tasdik ettirilecek ve mührün o ülkenin konsolosluğuna ait olduğuna dair Valiliğe tasdik ettirilecektir.

EVLENME İZİN BELGESİ
Yenice´de ikamet etmeyen çiftler ikamet ettikleri Belediye Evlendirme Memurluklarından Evlenme İzin Belgesi alacaklardır. Yenice´de ikamet edip, Yenice dışında nikah kıyacaklarda Belediyemizden Evlenme İzin Belgesi alacaklardır.

KIZLIK SOYADI
Medeni Kanunun 187. Maddesi gereğince evlendikten sonra soyadını kullanmak isteyen bayanlar memurluğumuzca verilen dilekçeyi dolduracaktır