ENGELLERİ KALDIRALIM

Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır. Bu anlamlı günde tüm engelli vatandaşlarımızın, Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun.

BELEDİYE BAŞKANI VEYSEL ACAR’IN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Türkiye nüfusun yaklaşık yüzde 12´sini oluşturan engellileri sadece böyle özel günlerde değil yılın her günü hatırlamaya çalışıyor, proje, hizmet ve çalışmalarımızda bu gerçeği göz önüne alarak şekil vermeye çalışıyoruz. Aileleri ve yakınları hesaba katıldığında toplumun yarısını yakından ilgilendiren bu konu da yapılanların henüz yeterli seviyede olmadığı kanaatiyle Yenice Belediyesi olarak bu konuda çok daha fazla proje ve hizmet üretmeyi amaçlıyoruz.

Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevidir anlayışıyla İlçemizde yapımına başlanacak olan Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarımıza hız verdik. Bu düşüncelerle Dünya Engelliler Günü’nde yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Veysel ACAR